Júdáshal

” Na, indul is?

-Igen, elég volt.

Jólvan, én még maradok kicsit, jönnek az unokáim, szeretik a busát, azt akarok fogni. Tudja, nagyon jó víz volt ez azelőtt. Az 50-es, 60-as években színészek, írók jöttek ide. Mikor gyerek voltam, a Gobbi Hilda járt ide meg a “****” (sajnos nem emlékszem az elhangzott névre, ezentúl: ****) horgászni. A Hilda mindig itt horgászott szembe’. Nagyon szeretett horgászni, volt itt egy kis nyaralója is, azt’ onnan járt le. A “****” amúgy buzi volt. A nőket szerette, tényleg! De jóban voltak. Tudja mi az a júdáshal? Azt ő tanította nekem.

Az úgy történt, hogy itt a part mellett horgásztam sügérre. Gyerek voltam még. Csak kicsiket fogtam. A “****” meg nem messze tőlem ekkorákat ni: (25-30 centi). Egyszer azt mondja: “Gyere ide, mutatok valamit!” Hozzad a legkisebb sügeret amit fogtál!

-Jól figyelj!

Erre fogta, kötött a sügér hátúszótüskéjére egy cérnadarabot. A cérnadarab másik végét pedig egy fadarabkára kötözte.

-Most engedd el és nézd mit csinál!

A fadarabka ide-oda úszkált a víz felszínén, aztán egy helyen megállt.

-Na, oda dobd, ott a banda!

Ezután próbáltam mindig oda dobni ahol megállt a fadarab. Hát mit ne mondjak, nem győztem rohangálni a parton a fa után! De annyi halat fogtam, alig győztem!

Na, érti már? Elárulja a társait, ezért hívják Júdáshalnak!”

Egy Duna holtág, 2021.06.23.

Júdáshal” bejegyzéshez ozzászólás

  1. üdv nemtudom hogy gobbi hilda merre horgászott és fogta a busákat azt tudom és ott laktam dolgoztam anno putnokon a kastéllyal szemben a pékségben dolgoztam ahol gobbi hilda nevelkedett a kastélyépület annak idején fogyatékos emberekkel foglalkozott 40-éve elmúlt szeretném tudni putnokról hová került hazánk nagy művésze és hol horgászot?

      1. üdv márcsak azértis érdekelt vólna mert a mai napis kevés a női horgász én 64-éves vagyok akkoriban szerintem igencsak megnézték a női horgászt főleg ha ismerték a néhai művésznőt én részemről szerettem őt és mostis szívesen horgásznék mellette /bárhol/ simi

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s