Kajaktúra 3. nap

A reggeli ébrsztőre kipattant a szemem. Ja nem. Zoli mászkálására meg hümmögésére ébredek ahogy a folyosón járkál fel-alá és mondogatja: “Fúj a szél, menjünk? Á ne menjünk. Nincs értele. Windguru szerint eláll. Időkép szerint nem. Menjünk? Mi legyen? Szóval valahol itt kapcsolódok be. Méteres hullámok. Megy tovább a “Windguruszerintidőképszerintáottleszegykisszélárnyékabbanazöbölbendenemjómegsekélymegamúgyismesszevannemtombazmegmilegyen”Aludjunk? Aludjunk!

Délelőtt így nincs peca, marad a szerelés, beszélgetés. Nagyon jó az idő, élvezzük a nyár utolsó sugarait. Igazából nem is bánjuk, hogy nem horgászunk, jól esik a pihenés! A sokadik előke meg csali áttárgyalása után rájöttünk, hogy ez a hosszú élet titka. Ezek ilyen egyszerű dolgok.

Az előrejelzésre tekintve a túra balatoni részét fel kell adnunk a mai nappal, DE a Velenceire jó a szél! Sokat nem agyaltunk, délután start!

Hamarosan vízre is csúsztattunk a hajókat ezen az igazán különleges tavon. Különleges, mert többször volt, hogy kiszáradt és katonák gyakorlatoztak a medrében, különleges, mert természetvédelmi terület, mégis körbe van betonozva és a szigetek egy része ember alkotta. Különleges, mert olyan magas az ásványianyag tartalma, hogy a vízcseppek megszáradva látható mennyiségű sót hagynak maguk után (sajnos elég hamar korrodálva a multiorsók réz alkatrészeit is).

>Játék!! Tippeld meg kommentben, hány csuka látható a fotókon és nyerj egy banán wtd-t! Sorsolás pont egy hét múlva!<

A helyismeretemre bíztuk magunkat, 1-2 csuka biztos lesz pár ismert beállóban, de a nagy meleg miatt sok jóra nem kell számítani.

Az egyik tisztásra érve mondtam Zolinak, oda dobjon a kis kiszögelléshez, mert ott mindig áll egy szebbecske. Nem vett komolyan, csak hanyagul arra felé dobott, vagy egy méterrel a jó pont mellé. Dobtam én is. Pontosat. Alig vettem fel a kontaktot a csalival, brutális agresszivitással szedte le még a felszínről ez a gyönyörű példány a busa jerket.

(A kabala sapkát azóta lecseréltem. Az M30-as zöldségesláda a kajakon így is túl sok támadó felületet ad. 🙂 )

Ezután, a jerkekre volt pár igen óvatos ráfogásom, mikozben végigdobtam többszáz méter nádfalat. Zolinál szintén 1-2 kapás. Ekkor besokaltam a finnyáskodó krokodílusokon és körforgóra váltottam.

Meghozta az eredményt, de a méret elmaradt a várttól

Ezután visszatértünk a jerkbaitre és kitartóan dobtuk a nap végéig. Azért néha megtörtem és fel-felpattintottam ezt a Gpepp WTD-t.

Kicsit talán mély volt a víz és már hideg volt az idő hozzá, de biztos hogy össze fogom halazni ha eljön az ideje!

Viszonylag eseménytelenül telt el a délután, míg végül az utolsó erőtlen napsütéses percekben…

Zolinak beadta a busa! Gyönyörű hal volt, de egyedül fotózta, és legnagyobb szomorúságára nem tudta beletartani a fényképezőbe.

Képzelem mit érezhetett! 😛 😀

Jól ránkesteledett, de muszáj volt megvárni, néha csak ekkor indulnak meg. Sötét volt mikor partot értünk. A fenti történetnek még van egy csattanója, de csak egy hét múlva árulhatom el! 🙂

Ezzel a hagyományos értelemben vett túránknak vége is lett, de másnap még csak megcsörrent a telefonom! 😉

 

Kajaktúra 3. nap” bejegyzéshez ozzászólás

  1. A képeken 3 drb csuka látható, de hogy mennyit fogtatok? Talán 7drb-ot.
    A kérdés a képeken mennyi csuka van?
    3 drb. 😃

    1. Helyes az értelmezés. Nem hányat fogtunk, nem hány csukás kép hanem egész pontosan hány példányról készültek a képek. 🙂 Ja és csak erre a bejegyzésre értve!

  2. A fotókon 4 db csuka van, de amelyik egyszer körforgóval, majd anélkül van s képen, ugyan az a hal, így csak 3 csukáról készült fotó.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s