Duna-túra 2.nap

Reggel 5-kor szólt sz ébresztő. A tegnapi kánikula éjszaka 17-18 fokra hűlt, ezért olyan szinten párás volt minden, mintha eső esett volna éjjel. Kénytelenek voltunk vizesen eltenni a sátrakat és a többi cuccunkat. Igazán jó hasznát vettük az otthonról hozott erős kukás zsákoknak, ezekben szeparáltuk a vizes és száraz dolgokat. Egy gyors reggeli után átgondoltuk a túra ütemtervét. Rohadtul le vagyunk maradva! 80 km-t kell minimum minden nap nyomni, hogy leérjünk. Menni fog! ( 😀 )

dscn2259

A nap nagy része most evezéssel telt. A szigetközi Duna egész más mint Győrtől lefelé. A lazaságom miatt már megint belekerültem néhány zúgóba, örvénybe melyeknél igencsak ott volt a fürdés lehetősége… Szerencsére megúsztam. Lassan elértük a pontot ahol a bősi erőmű alatt a Duna visszatorkollik önmagába.

dscn2258

Innentől már kevesebb volt az izgalom, nyugodtabb evezés következett. Már 11 óra körül járhatott az idő mikor a ma reggel óta oly csendes Duna végre egy kőspiccen csoportosuló balinrablásokkal tudatta velünk, hogy nagyon is él. Délig érvényes volt a jegyünk, amit meg is próbáltunk gyorsan kihasználni. Beeveztünk a kő mögé, hogy a partra kiszállva dobjuk meg a helyet. Erre mellénk áll egy rendőr csónak.

-Jó napot!

-Jót!

-Kikötnek?

-Ki.

-Rendben. Tartunk egy ellenőrzést.

-Rendben! (BM rabol a balin!!!)

-Területi jegyet, állami jegyet és egy fényképes igazolványt készítsenek elő!

-Tessék!

-Hmm. Látom minden papír rendben, de nem ikszeltek mára. Feljelentést teszünk mindkettőjük ellen.

A továbbiakat azt hiszem el tudjátok képzelni. Mi sem értettük, hogy most tényleg ez teszi boldoggá őket, vagy ennyire kiba..ottul unatkoznak… A két figura rettenetes műkomolysága csak tovább fokozta a kínosan nevetséges hangulatotot. Mindegy, nem volt mit tenni, próbáltuk minél rövidebbre zárni és nem akadékoskodni, mert a balin csak rabolt a kővégen. 😀  Felvették az adatainkat, nagy nehezen sikerült fel és elolvasni a nevemet a telefonba, majd negyed óra múlva szabadok voltunk.

dscn2273

A történet ott folytatódik, hogy nemrég kaptam egy levelet, hogy küldjem be a horgász irataim másolatát a helyileg illetékes Kormányhivatal Földművelésügyi Oszályának… Mondom ilyen nincs. Megeresztettem egy telefont:

– Jó napot kívánok! Ezmegez vagyok, ezésez történt. Én a helyszínen minden iratomat bemutattam a rendőröknek, amit rendben találtak. Egyedül a fogási naplót nem ikszeltem aznapra, ezért indult eljárás. Namost, ha egyébként minden iratot rendben találtak, miért kell nekem még postai úton fénymásolatot küldenem ezekről?

-Hááát én nem tudom. Adok egy telefonszámot!

Felhívom, elmondom ugyanezt.

-Mert az más hatóság és nekem iktatni kell (!!!) a papírokat. 

-Könyörgöm, nem ikszeltem!!!

-Nézze, ha tagadni kívánja a történteket akkor azt is megteheti, ekkor…

-Nem tagadok semmit, nem ikszeltem, komolyan szükség van erre?!

-Igen, be kell küldeni az okmányok másolatát, ezután elbírálom, hogy szabok-e ki bírságot.

-Értem. Viszont hallásra.

-Viszont hallásra.

Nos? Mit gondoltok? “Magyarország én így szeretlek” Ezt? Én is. Remélem találkozok még a kedves úriemberekkel, fordított helyzetben. 😉 Volt már rá példa és rettentő szórakoztató tud lenni. Beküldtem az iratokat, remélem most már mindenki boldog és tudta “iktatni”. Azért ehhez is meg kell találni a megfelelő embert aki ezt a “munkát” kellő khm… “elhivatottsággal” képes végezni. Vicc!

dscn2268

Vissza a balinokhoz. Még mindig nyomták, mi pedig, ha jól emlékszem mindketten trill-dorádó analógjainkat küldtük közéjük. Zajosak voltunk, meg-megrúgtunk egy követ, nem tudtunk csöndesen kimenni a kőre a rendőrök okozta “idegállapot” miatt.

Most nekem kedvezett a szerencse, a kő mellett húzott tigrismintást két balin követte a tiszta vízben, majd láttam ahogy az egyik eltátja a száját és villámgyorsan kiflibe vágódva ráveti magát a csalimra!

dscn2265

Rövid fárasztás után meg is volt. Húúú de a fényképező a kajakban a kő másik felén! Zoli megfogta a botot, amíg elugrottam érte. Mikor jövök vissza látom, hogy térde közé szorítva ott a Spinblade-em, rajta köröz a félig kifáradt balinom, míg a saját botjával továbbra is szórja a kő végét! 😀 Beszarás! Bár tiltakozott, de le kellett fotóznom a két bottal pergetés techikáját! 😀

dscn2264

Itt még mindig ezen röhögök, pedig a hal is simán csalt volna ekkora vigyort az arcomra.

dscn2266

Lejárt a jegy, mi nekünk meg igencsak bele kellett húzni, ha el akartuk érni a következőt. Eveztünk a jegyünkért. Körülbelül 2 óránként álltunk meg pihenni és délután elértük a kettészakított várost, Komáromot. Már nem sok időnk volt a táborverésig, mivel nem akartunk kapkodni mint előző nap. Belenyugodtunk, hogy lehet, hogy el fog veszni pár napijegyünk.

Fél 7kor álltunk meg és húztuk fel a sátrakat. Ma estére főzést terveztünk, méghozzá paprikás krumplit.

sdc11198

A recept a következő:

Duna-túra paprikás krumpli:

Hozzávalók:

1 kiló krumpli
1 fél szál házikolbász
jó nagy darab szalonna feldarabolva (a bőrét is beledobtuk – “az ízié”)
hagyma
fokhagyma

házi őrölt paprika (nem téglapor és nem chili, hanem édes-nemes)
víz
némi homok ami a feldolgozás során kerül hozzá

Szükséges eszközök:

bogrács
karabiner + halsütővas + horgonykötél (mindezek a bogrács fellógatásához a meg nem talált drót helyettesítésére)
uszadékfa darab (allias fakanál)

Elkészítés:

A hagymát a szalonnazsíron megpirítjuk, rakunk rá 2 kanál őrölt paprikát, hozzáadjuk a krumpli és a fokhagymát, ha ezek megfőttek a kolbászdarabokat és kész!

sdc11199

Olyat zabáltunk (ez a legjobb szó rá, most kár finomkodni) belőle, hogy az leírhatatlan! Egész egyszerűen mintha feltöltött volna minket! Zoli a szokásos esti vízállás ceremóniáját tartotta, mikor én már a hálózsákban voltam. Az alvással ma sem volt baj. Főtt kaja, tele has, meleg hálózsák…

Zoli szemszögéből katt IDE!

 

Duna-túra 2.nap” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s