Kajak tunning

DSCN3702

 

A kajakom alapvetően nem egy horgászkajak, hanem egy sit-on-top tengeri kajak. Ezért már a vásárlás előtt tudtam, hogy át kell majd alakítanom, de ez inkább még egy érv volt a típus mellett. Gondoltam, olyanra faragom, ahogy nekem tetszik.

Az első pár horgászat során már éreztem, hogy mi kell még rá, és hogy hova kell felszerelnem a hiányzó dolgokat. Például a hátulján nincs tárolórekesz, ezt mindenképp akartam rá. Horgászbottartót is kellett rá kerítenem. Talán kezdjük ezzel.

Alapvetően kétféle típus létezik. A süllyesztett és a parti horgászok által használthoz hasonló csőszerű. Ez utóbbit célszerű az embernek maga elé, a keze ügyébe szerelni, hogy ha gyorsan le kell tenni a botot valami miatt. A másikat a süllyesztett rendszerűt, általában kicsivel az ülés mögé szerelik gyárilag, a botok biztonságos tárolását szolgálja, pl. ha evezünk.  A beszerzési forrásokat leírom, hátha segítek vele. A süllyesztettet noname kivitelben ebayről szereztem be fillérekért, “free shipping”-el. Kevesebb mint 3 hét alatt itt volt Kínából. A másik típusúból lehet, hogy nem kerül a kajakra, mert tervben van egy szonár is és valószínűleg ekkor útban lesz. A képek elég rossz minőségűek lettek, befénylettek, életlenek, de a lényeg talán látszik.

DSCN3791

A felszerelése roppant egyszerű, a legnagyobb bátorság igazából ahhoz kellett, hogy bele merjek vágni a kajakba. Mármint most szó szerint!

DSCN3792

DSCN3794

DSCN3798

DSCN3799

Anyagvastagság.

DSCN3796

DSCN3797

DSCN3801

DSCN3802

DSCN3800

DSCN3790

Egy pár mondat a csavarokról. Nekem nem volt túl szimpatikus a facsavar szerű műanyagcsavar, a legtöbben ezt használják. Én 5 mm-es süllyesztett fejű saválló imbuszcsavart használtam, “rendesen” (szintén rozsdamentes) anyával rögzítve.

DSCN3806

A tároló rekesz/nyílás/fedél -nevezzük akárhogy- felszerelése Szigetközi pecás mintájára készült. A Trinexusban vettem.  A felszerelés menete megegyezik a bottartóéval. Valójában ezt kellett kivágnom előbb, hogy a bottartókhoz alulról hozzá tudjak majd férni.

DSCN3787

DSCN3788

DSCN3805

Jó barkácsolást!

(Folyt. köv.)

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s