Dunai peca, hal nélkül

jaszok 056

Most nem volt szotyibontás…

Ugyanis nem fogtam semmit. Bár lehet, hogy azért, mert nem bontottam ki. Ezt már sosem tudom meg.

Egy dolog azonban biztos: bent, mélyen a Szigetközben annyi a szúnyog, hogy azt semmiféle jelzővel nem vagyok képes leírni. A máskor hatásos riasztókat le se sz@rják, vagy öt csípte csak az alkarom néhány méter bozótharc után. Pedig 2-3 réteg kenőcs volt rajtam. A kő végén még rosszabb volt a helyzet, ezért megfejeltem a krémréteget sprayvel  is. Csöpögött rólam a szúnyogriasztó. A kenőcsre fújt spray már úgy-ahogy ért valamit, de még mindig csíptek. (Tehát melyik fog szaporodni? Amelyik átcsípi a 3 réteg kenőcs és 2 réteg spray keverékét! Tagja lehettem egy természetes szelekciónak, ami még agresszívabb szúnyogokat fog eredményezni. 🙂 )

Jelentem, a DEET bőrön keresztüli abszorpciójával, függetlenül a felhasznált mennyiségtől, lehetetlen a szervezetbe halálos mennyiséget juttatni.

Ennek ellenére jó volt kint lenni. Az áradás óta nem voltam itt. Érdekes volt látni, hogy mennyi hordalékot hozott a víz és hogy megváltozott a hely. Persze lejjebb ez normális, ott hozzá vagyok szokva, de itt, ezen az ember által megerőszakolt Duna-szakaszon ritka az ilyen. Most a szokásos, a megérkezés utáni néhány perces szemlélődésem, amolyan áthangolódási periódus, elmaradt. Hiába próbáltam volna nagyokat szippantani a dunai ártéri levegőből, csak fele arányban jött a levegő, a másik fele szúnyog volt. Így gyorsan kezdtem is dobálni. Néha egy-egy brutális balinrablás törte meg a vizet, itt-ott pontyok, keszegek fordultak. Először még azt gondoltam, hogy ez bizony jó kis horgászat lesz… Látszott, van hal a helyen. Mit ragozzam: a négy órás peca alatt egy normális kapásom sem volt. Miután besötétedett, akasztottam valami keszeget wobblerrel… Felszíni csörgős vacakkal… Úgy látszik ez az év a wobbleres keszegeké. 🙂 Végül nem sikerült megfognom, de az előző pár horgászat alatt azért partra került néhány szebb jász, pár kisebb domi és balin.

jaszok 050

jaszok 049

jaszok 047

jaszok 044

jaszok 041

jaszok 040

jaszok 039

jaszok 038

jaszok 035

jaszok 033

Dunai peca, hal nélkül” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Hála Istennek a Dráván kicsit megritkultak szúnyogék, de ahogy elnézem a képeket jobb, ha Te is viszel magaddal pecáid alkalmával egy csípőfogót, némi sebfertőtlenítőt, szikét és egy fogót. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s