A (ló)darázs

Ráuntam egy időre a habra.  Bár termelékeny, megöli a wobblerkészítésnek azt a részét amit legjobban szeretek. A wobblerkészítő kollégáknak biztosan ismerős az érzés: meglátok valamit a neten, a természetben vagy valamilyen szituációban horgászat közben beugrik, hogy huh, na most “olyan” kellene. Hazaérek, negyed 11-kor nekiállok kifaragni, és alig veszem észre hogy lassan éjfél van… A wobbler ugyanezzel a lázas lendülettel készül el, és az i-re a pont az “abban” a szituációban megfogott hal lesz.

crank 061

Találtam pár hónapja egy eldugott csatornát, amit hatalmas domik (lehet köztük 3 körüli is) laknak. A legtöbb wobblerre rá se bagóztak, pedig tudom hogy nem vettek észre. Sőt, a növényzetről a vízre esett bogarat is métereken át kísérték….

crank 075

Lényeg a lényeg, kiló fölöttit nem sikerült megakasztanom, bár kapásig azért eljutottam. Szerintem kicsit gyanús is lehetett azért a wobbler, mert ha igazán el akarja kapni, lazán torokra nyeli egy fordulóból, ahogy tették azt a kisebbek.

crank 064

És akkor beugrott “a darázs”. Láttam valahol a neten egy annyira brutál mód élethű polifoam darázslegyet, hogy besz@rás. Sajnos a képet nem találom. Ezt akartam átülteni pergetőbottal is használható, dobható formába. “Sima” darázs méretben már kicsi lett volna wobblernek, így a lódarázs mellett döntöttem, az igazival megegyező méretben. (Gondoltátok volna, hogy teljesen más a két állat mintázata?) Indokolatlan mennyiségű, idegtépő szöszmötölés és tizedmilliméterek faragása, csiszolása és festése vette kezdetét! 🙂

crank 067

A végigdrótozásból alapjáraton a legkisebb wobblernél sem engedek, itt azonban muszáj volt. De! 19-es Power Pro megy át a testen és köti össze a vontatószemet az egyágú beépített horoggal. Remélem azért nem lesz rá szükség.

crank 071

Azt hiszem, kell egy ilyen cserebogárban is! 🙂

crank 079

Wobblernek számít ez még amúgy? 🙂

A (ló)darázs” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Műlegyet már készítettem darázs kinézetűt. Biztos, hogy működni fog, a saját szememmel láttam mikor egy vízbe pottyant lódarazsat ízekre szedtek a domik, először csak mellé csapkodtak aztán mikor már majdnem elmerült szétszedték és az egyik végül bekapta!

 2. Szia!
  Nagyon pofásra sikerült, jól kidolgozott , nekem a potroha nagyon tettszik 🙂
  Remélem sok szép domit ad majd.
  Azt megkérdezhetem, hogy ez hány grammosra sikerült ?
  Üdv.: Pista – Piranhafishing.blog.hu

 3. A cím manapság kissé keményen hangzik, de azért mert arra kondicionáltak minket, hogy egy fogalomhoz negatív dolgokat párosítsunk még nem jelenti azt, hogy a fogalom rossz. 🙂
  Nekem is ez volt tőle az első olvasmányom.
  Üdv

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s